Bedre arbeidsmiljø og mer effektiv dokumentasjon

Therese Oscarsson, AI-koordinator Omilon

2023-06-13

Bedre arbeidsmiljø og mer effektiv dokumentasjon

Takket være ny teknologi finnes det nå en stor mulighet til å forbedre arbeidsmiljøet for helsepersonell, samtidig som kvaliteten innenfor dokumentasjon i helsevesenet forbedres betydelig. "Som tidligere medisinsk sekretær ser jeg verdien både i smarte og sikre løsninger, men også fra et arbeidsmiljøperspektiv for helseprofesjonen," sier Therese Oscarsson, prosjektkoordinator hos Omilon.

Helse- og omsorgssektoren er en av bransjene som sliter med et teknologigap når det gjelder systemløsninger og digitale verktøy. Samtidig kommer det stadig flere stemmer fra helseprofesjonen som ønsker å redusere administrasjonsbyrden og forbedre arbeidsmiljøet. Fire av fem leger i Europa peker på administrasjon og klinisk dokumentasjon som en viktig årsak til utbrenthet blant personalet. En som har opplevd dette på nært hold er Therese Oscarsson.

"Jeg har selv sett behovet for å forenkle og forbedre dokumentasjonen på nært hold etter mine år som medisinsk sekretær. Jeg har sett arbeidsprosessene på sykehusene på nært hold, og med hjelp av smart teknologi og digitale verktøy kan vi effektivisere en legesekretærs arbeid med opptil 50 prosent, uten at det går på bekostning av arbeidsmiljøet, ergonomien eller pasientsikkerheten. Tvert imot," forklarer Therese.

Løsningen er Omilon Connect og integreres med eksisterende verktøy og systemer. Dette betyr at helseaktører ikke trenger å investere i store og nye omfattende systemløsninger. Therese trekker frem eksempelet med talegjenkjenning som har vært brukt innen helsevesenet i lang tid, men som med Omilon Connect blir enda bedre.

"Doktoren snakker inn møtet med pasienten, og takket være Omilon Connect havner innholdet på riktig sted i journalen. Tidligere har det blitt omgjort til tekst som sekretæren deretter retter og sørger for at journalen er riktig utfylt. Men med denne løsningen er det veldig lite rom for feil, fordi programvaren forstår oppbyggingen av hver journal og lærer også over tid, noe som skaper en stor kunnskapsbase. Det betyr at løsningen bare blir bedre over tid," sier Therese.

Hun forteller at det reduserer belastningen og letter arbeidsprosessene for helseprofesjonen, men understreker at det ikke handler om å erstatte arbeidsplasser. I stedet fører det til mindre stress med færre pålogginger, en mer effektiv arbeidsmetode og større variasjon i arbeidet. Dette igjen resulterer i store fordeler for pasienten, helseorganisasjonen og arbeidsmiljøet. Synergieffektene finnes derfor i hele helsetjenestekjeden.

"For pasienten betyr det mer tid med legen, raskere tilgang til og sikrere håndtering av journalen. Samtidig fører bedre dokumentasjon til bedre grunnlag for helseorganisasjonen å jobbe med fremover. Alt dette sammen - samtidig som helseprofesjonens arbeidsmiljø påvirkes positivt - gjør at Omilon Connect er en fantastisk innovasjon for alle," avslutter Therese Oscarsson, prosjektkoordinator for AI

Therese Oscarsson

Therese Oscarsson, projektkoordinator hos Omilon Sverige.

Flere artikler om emnet

Omilon logotype

Vi benytter oss av Informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god opplevelse når du besøker vår nettside. Informasjonskapsler brukes også for webstatistikk og for å kunne gjøre forbedringer på vår nettside. Du kan velge å godkjenne at vi bruker informasjonskapsler ved å klikke på "aksepter"